top of page
wix 5.png

Forfattertreff, workshop og visuelt foredrag med

H. L. PHOENIX

Foto: Marianne Wåhlberg

stripe.jpg

BLI MED INN I EN MAGISK VERDEN ...

VISUELT FOREDRAG

H. L. PHOENIX

H. L. Phoenix har lang og bred erfaring som foredragsholder, og holder jevnlig foredrag over hele Norge. Siden 2017 har han holdt over 100 foredrag for både store og små, i privat og offentlig sektor, samt institusjoner som skoler, bibliotek og kulturarrangementer.

I tillegg til å være prisbelønnet forfatter og illustratør, har han også vunnet flere tegne- og design konkurranser, både nasjonalt og internasjonalt. Han har illustrert profesjonelt i tjue år, og har gjort mange ulike oppdrag for store og små aktører.

FORFATTERTREFF & FOREDRAG

Forfattertreff er helt ypperlig for både barne- og ungdomsskoler, bibliotek og barnehager. Foredraget om tegneserieskaping er superpolulært og designet for å stimulere til kreativ selvutvikling, realisering og lærelyst innenfor disiplinen tegning og historieformidling.

Foredraget varer i ca. 30 minutter, men kan tilpasses, og kombineres med en tegne-workshop. Foredraget passer best for barn i skolealder, mens høytlesing av "Den lille høna med bæsj i ryggsekken" er kjempefin blant de yngste (barnehager), og den finnes både som bok og som app! Forfattertreffet kan også kombineres med en tegnetime.

WORKSHOP

En workshop innebærer en spennende og lærerik kombinasjon av undervisning og praksis. Her kan barna lære alt fra enkle tegnetips, til mer avanserte teknikker og tegneserieskaping. Egner seg godt til barne- og ungdomsskoler, samt videregående. Workshop'en kan også tilrettelegges tverrfaglig, slik at den kan implementeres i undervisningssammenheng, enten klassevis eller trinnvis. Workshop'en tilpasses institusjonens ønsker og behov.

BURSDAG

Spesialtilpasset event i barnebursdager inkluderer forfatterbesøk, høytlesing og en kort, tilpasset tegne-workshop. I tillegg får bursdagsbarnet et eksemplar av barneboken Den lille høna med bæsj i ryggsekken  med signatur og tegning. Eventet varer i 60 minutter. For pris iht. deltagere og lokasjon, vennligst benytt kontaktskjemaet nederst på siden FØR booking.

Ved behov for tilpassing av innhold og event generelt, vennligst kontakt meg ved å sende inn kontaktskjema nederst på siden.

All booking skjer via Forfattersentrum. Ved å trykke "BOOKING" blir du videresendt til deres offisielle hjemmeside.

ANBEFALINGER

Under er det samlet noen utvalgte tilbakemeldinger etter 100 foredrag og workshops.

Om du scroller litt, får du lese sitater fra barna og ungdommene som har hatt besøk av H. L. Phoenix.

Som ansvarleg for barne og ungdomsprogrammet på Litteratursymposiet var H.L. Phoenix eit svært kjekt bekjentskap og eg såg tydeleg at han skapte interesse og involvering og at han er genuint interessert og engasjert i barn og unge. Me vil gjerne ha han tilbake til vår festival.

Else Marie Sandal
Kultur- og idrettssjef Ullensvang kommune

Spennende og inspirerende foredrag om prosessen med å tegne og virkeliggjøre sine karakterer. Foredraget gir barn og unge innsikt i hva som skal til i skapelsen av en tegneserie.

Kristina Tørå Solsvik
Biblioteksjef Froland 

H.L.Phoenix holdt et veldig inspirerende og engasjerende foredrag for mellomtrinnet. Han er utrolig god til å formidle og traff brukergruppen.
De var hele tiden med i hans fortellerstemme. Kjempebonus med gode skrive- og tegnetips. Både elever og voksne ble rett og slett trollbundet av forfatteren og hans magiske verden.

Miranda Gashi
Skolebibliotekar Rykkin skole

Eit svært vellukka møte med ein god presentasjon frå forfattaren som fortalte om seg sjølv og bøkene sine.

Elevane lot seg verkeleg begeistre! 

Odda barneskule 

5. - 7. trinn

Det var veldig hyggelig og lærerikt å ha H. L. Phoenix på besøk. Elevene sitter ikke bare igjen med formidlingen av bøkene, men de fikk også faglig påfyll, teknikker innen tegning og hvordan man bruker ulike vinkler. Det at en skisse også inneholder hvordan ting ikke skal være, det kom nok overraskende på flere. Elevene fikk også en forståelse av hvor mye arbeid, hvor mange timer og hvor tidkrevende det er å lage et godt produkt. Her har mange fått en a-ha opplevelse.

Live Lannem Thorvaldsen
Lærer og biblioteksansvarlig Sørkedalen skole

GENUINE SITAT FRA BARNA OG UNGDOMMENE (NB! IKKE SPRÅKVASKET!)

Jeg syntes det var veldig gøy jeg gir terning kast 100000000000.  Jeg lærte om han og at han brukte 6.5 år på Arkin serien. Og for å si det, så er Arkin en veldig bra bok for store og små. Jeg lærte hvordan jeg gjør skisser. Og at Arkin boken handler lit om barndomen hans. Og at han lagde Arkin bare av bruk av drømmene hans. Og han ga alle et tips.  Hvis du har lyst til oppnå drømmene dine, så må du ikke høre på folk som sier du kommer aldri til å blid god i det og det.

KARSTEN

Jeg syntes at besøket var bra fordi han forklarte hva det og det betyr. F.eks hvordan man tegner en figur, hvordan man fargelegger en figur, hvordan man skygger en figur riktig og ikke for mye tekst. Jeg lærte hvordan man kan bruke fantasien sin på å lage noe kult eller noe man kan lære av eller noe man kan bruke på lange turer. Terning kast 6 fra meg.

SARA

Å ha Helge på besøk har vært veldig hyggelig spennende. Jeg får lyst lese bøkene fordi tegningene var veldig kule, inspirerende og jeg har lyst å tegne som han. Jeg gir terning kast 6 fordi bare ved og se forsiden, så forestiller jeg meg så mye rart og spennende opp i hodet mitt. Da Helge fortalte lærte jeg mye mer,  enn det jeg visste fra før så det og ha han på besøk var en ære. Og jeg anbefaler andre skoler å prøve å få han på besøk til din skole og alle de fantastiske figurene er helt magisk og det er som og være i den verden.

Det var veldig gøy fordi han forklarte ting på en bra måte. Det var også gøy å være de første i verden til å se forsiden til boken om monstere. Det var rart å høre at han startet med boka helt siden vi var 1 år, det var veldig rart. Og han er veldig god til å tegne.

BJØRNAR

HEIDI

Jeg syntes det var gøy og han forklarte det slik at det ikke var kjedelig da han snakket. Og det tar veldig langt tid og skrive en bok. Og jeg har nå fått litt mer lyst til å tegne, og jeg syntes at boka hørtes veldig morsomt ut. Og jeg lærte at ofte, før man går rett på ting, så burde man forberede seg. Jeg har fått lyst til å lese boka for den hørtes veldig spennende ut med de dyrene og det var skikkelig kule tegninger.

MATHILDE

Jeg synes det var bra fordi han forklarte veldig bra og det var veldig spennende og høre på når han snakket og han var veldig positiv.

KRISTIN

Jeg likte at han forklarte alt han kunne forklare og den 3 boka den kommer om 3 uker. Så kommer den til biblioteket og da skal jeg rase inn og ta med den boken hjem og lese den, siden den så super spennende ut. Men jeg synes de 6,5 årene var vert det. Og jeg gleder meg enda mer til DEN HELE BOKA KOMER UT, MEN DA går jeg på ungdomsskolen.

MONS

Jeg synes besøket var veldig kult fordi han forklarte veldig bra hvordan man skal lage en bok og hvordan man skal tegne. Jeg fikk lært veldig mye om bøkene hans og hva man burde gjøre før man skriver en bok. Ja jeg anbefaler andre å bestille Helge til sine skoler.

CAMILLA

All booking skjer via Forfattersentrum. Ved å trykke "BOOKING" blir du videresendt til deres offisielle hjemmeside.

BARNESITAT
Image by Devin Avery

FOR UNGDOM

Egner seg godt til ungdomsskoler og videregående.

Ikke lenger tilgjengelig

Foredraget som alle ungdommer burde høre ...

"M O R G E N D A G E N"

Helge Lee snakker om sin egen oppvekst, valgene han tok som ungdom (og avholdsmann)
og hvilke konsekvenser de hadde. Innholdet har fokus på temaer som rus, selvrealisering, sorg og det å tørre å snakke om følelser. Foredraget er både sterkt og rørende,
men samtidig spennende og motiverende.
Det er ingen tvil om at det fungerer forebyggende iht. ungdom og rus."Jeg møter stadig unge menn som har hørt foredraget mitt. De sier at historien min, kombinert med deres egen, har gjort at de ikke ønsker å drikke alkohol eller prøve rusmidler. Da har budskapet mitt kommet frem."

-Helge Lee
Anchor 1
Asker-kulturhus_fp_proj_slide_img.jpg

HELGE LEE ER FAST FOREDRAGSHOLDER PÅ

Guttekonferansen
i Asker kulturhus

Over 600 gutter i 10. klasse fra Asker, Røyken og Hurum deltar på Guttekonferansen, som holdes 10. oktober hvert år i Asker kulturhus. Arrangementet er knyttet opp til Verdensdagen for psykisk helse.

ANBEFALINGER

Referansene er genuine, men av hensyn til personvern er kun fornavn og tittel oppgitt.

Mildrid, leder - Guttekonferansen

Helge har gjennom

sitt foredrag skapt engasjement og refleksjon blant guttene. Han har vist at det er mulig å ta utradisjonelle valg og likevel være en del av gutta. Foredraget anbefales.

Olav, elev 15 år

Inspirerende og utrolig relevant! Veldig personlig og ekte!

Nicolai, elev 15 år

Foredraget til Helge var sjukt bra! Det inspirerte meg og kompisene mine til å ikke begynne å drikke alkohol.

Marit, helsesykepleier

Et foredrag som virkelig inspirerer og viser ungdommen at det er mulig å ta selvstendige og sunne valg, og samtidig være godt likt og respektert av jevnaldrende. 

Harald, journalist

Tusen takk for et gripende og genuint foredrag om viktigheten av å ta selvstendige valg i en vanskelig og innholdsrik ungdomstid. Din historie inspirerer!

Ørjan, lærer vgs

Et genuint foredrag som får i gang viktige tankeprosesser om eksistensielle spørsmål i livet. En fengslende historie.

All booking skjer via Forfattersentrum. Ved å trykke "BOOKING" blir du videresendt til deres offisielle hjemmeside.

bottom of page